Zamieszczone przez misiek^wro
Kocioł dwufunkcyjny - czas na zmianę tylko na co?
Zwiń
X
-
Kocioł dwufunkcyjny - czas na zmianę tylko na co?
Witam
Przez ostatnie 8 sezonów użytkowałem Buderus Logamax U024-24 K + programator CM27. Niestety nie mam za dobrych doświadczeń z tym kotłem. Postanowiłem go wymienić przed zimą.
Co radzicie kupić?
Miejsce użytkowania to 100 m2 mieszkanie w starej kamienicy.
Zależy mi żeby był z programatorem tygodniowym. Interesują mnie koszty serwisowania i części. Mogę zapłacić więcej za zakup ale nie chce wzywać co rok serwis do usterek.
Doradźcie coś. Konkretne modele.Skoda Octavia Tour MORE 1.6 TWIN POWER
Yamaha FZ6 s2 Fazer ABS
-
-
superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
mlac, też mogę polecić Ci viessmanna. Też mam vitodenasa tylko 100 i 2 lata całkowicie bezawaryjne. Serwis roczny kosztuje mnie 150zeł - rozkręcanie odkurzanie, płukanie i jeszcze jakieś tam duperele.
Sterownik możesz sobie podłączyć dowolny (no prawie każdy, są grupy co nie robią z tym piecem).
Jak ma być na kabel to polecić mogę digitime 900 - http://digitime.pl/media/Karta%20DT-900.pdf
niedrogi, bardzo czytelny i prosty w obsłudze. Kilka programów, ustawianie całego tygodnia dowolne godziny, dowolne temp. Ja za niego płaciłem ok 140 zł 2 lata temu.
Komentarz
-
-
Mam w domu dwu-funkcyjny Nectra czy jakoś tak (modelu nie pamiętam) , od 12 lat tylko service co rok, ostatnio wymieniłem ten drucik co kontroluje czy jest płomień czy nie, a tak to spokój.
Sąsiad zaś ma Junkersa i strasznie narzeka ,szczególnie na koszt serwisowania, to co jest in + dla Junkersa to fakt, że chodzi ciszej od mojego.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Junkers właśnie słyszałem że drogi w serwisie a wcale nie taki bezawaryjny.
Co do przeróbki na kondensacyjny to wiesz pewnie wszystko się da tylko jaki to ma sens i ile będzie kosztowało?
Mieszkanie na drugim pietrze w czteropiętrowej kamienicy z 1938 roku. Łazienka w środku budynku.
A ma ktoś Ariston ?? np. Ariston Genus 24 CF albo tańszy ClasicSkoda Octavia Tour MORE 1.6 TWIN POWER
Yamaha FZ6 s2 Fazer ABS
Komentarz
-
-
Ja ma junkersa, modelu nie pamiętam ale moge sprawdzić. piec mam rok czasu, ale sąsiedzi mają identyko już 4 lata i nie narzekają. odnośnie serwisu nie wiem ile kosztuje nigdy nie przychodził do mnie. Piec jest dwu funkcyjny z zamiknięta komora spalania i podłączony mam do niego programator primadom za programator dałem 200zł czy coś koło tego. Natomiast szfagier ma tez takiego junkersa tylko starszy model i 7 lat nic nie robił przy nim, a po siedmiu latach przyszedł koleś i wymienił jakąs baterię od zapalarki i przeczyścił cos tam bo słabo się zapalał piec ale mówił że to zalezy od wody. Puki co wrażenia mam dobre z użytkownia. Mam go zabudowanego co prawda ale wygląda ładnie ma wyświetlacz cyfrowy i jest mały i dość cichy.
Komentarz
-
-
szukaj takiego co ma metalowe podzespoły. teraz firmy idą na łatwiznę i pewne części zastępują tworzywem - porażka :-///
wymieniałem ostatnio podgrzewacz do ciepłej wody i okazało się, że wszystkie markowe miały zespół wodny z tworzywa. BERETTA miała metalowy i taki zakupiłem, w dodatku był najtańszy, a produkcja w Toruniu /trzeba wspierać gospodarkę/ :-)
Komentarz
-
Komentarz